Единадесетото издание на есенния празник  Нощ на Самоводската чаршия и

...
Единадесетото издание на есенния празник  Нощ на Самоводската чаршия и
Коментари Харесай

Велико Търново става есенна арт-столица с празника „Нощ на Самоводската чаршия“ и Фестивал на занаятите

Единадесетото издание на есенния празник  „ Нощ на Самоводската чаршия и Фестивал на занаятите “ ще се организира в интервала от 21 до 25 септември във Велико Търново.

С годините събитието се утвърди като неизменима част от културния календар на старопрестолния град и още веднъж ще го трансформира в есенна арт-столица на България.

Фестивалната стратегия е наситена и разнообразна, планува десетки събития всеки ден, с което хубавото въодушевление и приятните преживявания са обезпечени.

В петдневния арт-маратон ще се включат над 60 изложители от цялата страна, представящи български обичайни занаяти, ръчно направени сувенири, био артикули, бижута и други Част от участниците ще оферират работилници за деца и възрастни – предизвикателство, в което могат да се включат дребни и огромни. Всеки ден от 21 до 25 септември сред 11,00 ч. и 20,00 ч. във Винен дегустационен център ще е показана изложбата „ Местното винарство от предишното до в този момент “, показваща фотоси, винени рисунки и винени карикатури.

В звук с тазгодишната декорация и украса на Улицата на занаятите, която е от цветни светещи обръчи, за всички искащи ще се проведат образования по въртене на обръч – всеки ден от 11,00 до 18,00 ч. на площад „ Самоводска чаршия “.

Предвидени са и кулинарни събития, които подчертават върху съхранението на българските обичаи. На 23 и 24 септември на площад „ Самоводска чаршия “ под управлението на Дю Шеф Радичев в 230 литров котел ще бъде приготвена фамозната самоводска яхния, от която всеки клиент може да опита, поднесена с обичаен самун от фурната на с. Дичин. А искащите да вземат участие в подготовката на ястието могат да премерят сили в съревнование по белене на лук. Надпреварата е на 22 септември, а за най-бързите са обезпечени награди от Дю Шеф Радичев. На идващия ден кулинарните провокации не престават с приготвянето на самоводска лютеница.

По традиция, всяка фестивална вечер ще бъде изпълнена с богата и разнообразна концертна стратегия, завършваща с огнено шоу.

Общинска туристическа организация „ Царевград Търнов “ благодари на Община Велико Търново, Арт Бар „ Хипстър “, „ Го Грил “ ООД, „ Бритос “ ЕООД, „ Панаири и фестивали “ ЕООД, „ Диферент медия “ ООД, „ Пауър Секюрити Груп “ ООД, верига магазини и пекарна „ Хляб и другари “, фурна Дичин и „ Велукс вендинг “ ЕООД за организацията на огромния есенен празник.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР